1 Kasım 2013 Cuma

Dersane mi Özel Ders mi?

Çarpık okul sisteminin meydana getirdiği boşluklar dersaneler sayesinde kapanıyor. Fakat dersanelerin de bu boşluğu, tüm boyutlarıyla kapadığını düşünmek safdillik olur. Mesela fizik dersini dersanedeki derste kaçırdınız, üstelik özel etüt de alamadınız, işte bu ve bu gibi durumlarda özel ders ve özel hoca devreye girecektir. 

Okul ve dersane gibi toplu yapılan eğitimlerin aksine özel ders kavrama-uygulama kabiliyetlerine pozitif etki yapar. Okul ve dersanede bir konuyu anlamadığınızda yapılan açıklama bir ders saatinin yarısını dahi bulamazken özel derste dilediğiniz konuyu öğretmenle birebir çözebilirsiniz. 

Dersaneler, mantık itibariyle okulda verilen eğitimden çok uzak değildir. Yalnızca okul eğitiminin hızlandırılmış/preslenmiş bir halidir. Oysa özel derste dilediğiniz zaman dilediğiniz konuya başlayabilir, zaman aralığını siz belirleyerek rahat edeceğiniz bir ortamda konuyu kavrayabilirsiniz.

Ücret konusunda, ortalam bir dersanenin yıllık maliyetini 5000 lira olarak alırsak, zorlandığınız derste, zorlandığınız konularda alacağınız özel dersler bu maliyetin yarısından biraz fazlasına tekabül eder. Üstelik dersanenin aksine konu kaçırmak gibi bir mesele de söz konusu olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder